Marijke Boes

Mijn naam is Marijke Boes. Ik ben geboren (1964) in het noorden van Drenthe, tussen de hunebedden van Noordlaren en Midlaren. Wij wonen op het platteland in het midden van Drenthe. Ik houd van wandelen over de hei, de esgronden, in het bos en langs prachtige beekjes. Als de ondergrond en de temperatuur het toelaten, loop ik op blote voeten.

Marijke Boes, yoga coach Drenthe

De yogalessen, wandelyoga en coaching doe ik graag buiten in de tuin of in de natuur. De natuur geeft altijd cadeautjes: het zonnestraaltje dat doorkomt tijdens de ontspanning of het reetje dat langskomt tijdens een yogaoefening in het bos. Buiten tussen de bomen in het groen, met maximale hoeveelheid zuurstof is onze natuurlijke omgeving. Hier is het makkelijker om de yoga en coaching te beleven, we zijn vanzelf al dichter bij onszelf.

Werkzame leven

Ik heb niet altijd gewerkt in gezondheid/welzijn beroepen. Integendeel, ik werkte in de ICT, een omgeving waar werken met het hoofd: analyse en planning, belangrijk is. Ik heb bij bijna alle grote bedrijven en overheidsinstellingen in het Noorden gewerkt. Allemaal analyses van processen voor grote automatiseringsprojecten om systemen te maken die bedrijfsprocessen en wetgeving ondersteunen, maakte ik. Kan je me nog volgen?

BOEM…

Tot ik begin 2016 uitviel, mijn geheugen werkte niet meer, … burn-out/bore-out/overgang/slaapgebrek/bijnieruitputting het kan van alles geweest zijn. Het resultaat van jarenlang slecht voor mezelf zorgen: veel ballen hoog houden, ongezond eetgedrag, weinig beweging, mezelf niet belangrijk vinden. Ik had het eigenlijk zelf niet in de gaten. Ik was gestrest, angstig, bang om te veranderen…

Verandering

Vanaf dag 1 wist ik met mijn hele wezen dat deze uitval mijn redding was, mijn kans om te veranderen, ik had niks te verliezen, alleen maar te winnen. Met vallen en opstaan: anders eten, mediteren, wandelen, persoonlijke ontwikkeling boeken lezen, gecoacht worden en allerlei workshops volgen, heb ik me ontwikkeld tot “Marijke 2.0”, of eigenlijk meer Marijke zoals bedoeld. Van analyseren naar voelen. Steeds meer een beetje terug bij mezelf, van hoofd naar hart en bekken.

Wat kan ik voor je doen?

Parallel aan dit proces van vallen en opstaan heb ik me professioneel ontwikkeld tot:

  • Holistische leefstijl coach
  • Sportmasseur
  • Fitness instructeur
  • Yoga docent, Kundalini en Yin yoga

Een mooie combinatie van elkaar aanvullende specialismen die ik graag inzet om de mensen op de wereld een beetje gezonder en gelukkiger te maken. Waar mag ik jou een stapje bij begeleiden?