Kundalini yoga

Kundalini yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Het is een krachtige yogavorm met veel beweging en ontspanning. Deze vorm van yoga is zeer geschikt voor als je binnen de dagelijkse hektiek, bewuster en meer ontspannen wilt leven. Misschien voel je je na een paar lessen al lekkerder in je vel zitten.

Oefeningen

De oefeningen bestaan vaak uit ritmische bewegingen die je een aantal minuten doet. De serie oefeningen binnen een les horen bij elkaar en hebben vaak een bepaald thema. Dit kan fysiek zijn, bijvoorbeeld oefeningen die goed zijn voor je weerstand tegen ziektes of voor je rug. Maar ook geestelijk of spiritueel zoals oefeningen tegen stress of om een chakra in balans te brengen. Elke oefening doe je op de manier zoals jij hem op dat moment kan doen.

Kundalini yoga
yoga
Marijke Boes
coach
Plank

Ademhaling en meditatie

Naast oefeningen is binnen de les veel aandacht voor de ademhaling en meditatie. Er zijn verschillende ademhalingsoefeningen die soms apart worden gedaan maar ook vaak tijdens een oefening. De meditaties kunnen in stilte zijn of ondersteund door het luisteren naar of zingen van een mantra.

Ontspanning

Een belangrijk onderdeel van de les is de ontspanning.

Wil je graag meedoen, of heb je nog vragen? Laat het me weten.